
درست کردن یک دونات خانگی خوشمزه و لذیذ آسانتر از چیزی است که فکرش را بکنید، اما به کمی صبر نیاز دارد. تهیه این دوناتها حدود ۲.۵ ساعت طول می کشد و طعم نهایی آنها دقیقا مثل دوناتهای تازه و نرم قنادی است. وقتی شما درست کردن خمیر دونات را یاد بگیرید، میتوانید آن را با مواد مختلفی مثل شکلاتی، کرم کاراملی یا حتی با عسل یا شیره انگور شیرین کرده و میل کنید. پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا با هم طرز تهیه دونات شکلاتی خوشمزه و پفکی را یاد بگیریم.
مواد مورد نیاز برای تهیه دونات خانگی
برای تهیه خمیر ساده دونات به این موارد نیاز دارید:
۱. شیر: ۱ لیوان (۲۴۰ میلیلیتر)، گرم شده تا دمای حدود ۴۳ درجه سانتیگراد. مایعی که خمیر مایه را فعال میکند. شیر پرچرب برای به دست آوردن خمیر بسیار نرم ضروری است، شیر کمچرب یا شیرهای گیاهی هم قابل استفاده هستند، اما طعم و غنای دوناتها را کمتر خواهد کند.
۲. خمیر مایه: ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری (۷ گرم) یا ۱ بسته استاندارد. میتوانید از خمیر مایه خشک فعال یا فوری استفاده کنید. اگر از خمیر مایه فوری استفاده کنید، زمان استراحت خمیر کمی کوتاهتر خواهد بود.
۳. شکر: ۱/۳ لیوان (۶۵ گرم)، به دو قسمت تقسیم شود. شکر نه تنها دوناتها را شیرین میکند، بلکه به فعال شدن خمیر مایه و نرم شدن خمیر نیز کمک میکند.
۴. تخممرغ: ۲ عدد بزرگ. تخممرغها به خمیر بافت نرم و طعم خوبی میدهند.
۵. کره: ۶ قاشق غذاخوری (۸۵ گرم)، ذوب شده و کمی خنک شده. کره ذوب شده طعم دونات را بهتر میکند.
۶. عصاره وانیل: ۱ قاشق چایخوری. حتی میتوانید از عصاره وانیل خانگی هم استفاده کنید.
۷. جوز هندی: ۱/۴ قاشق چایخوری. مقدار کمی جوز هندی برای دادن طعم دلپذیر و گرم قنادی به دونات خوب است.
۸. آرد: ۴ لیوان (۵۰۰ گرم)، الک شده. ممکن است حین کار وسوسه شوید تا مقدار بیشتری آرد اضافه کنید، اما این کار را نکنید. برای داشتن دوناتهای نرم و پفکی، به یک خمیر بسیار نرم نیاز دارید. خمیر ممکن است کمی چسبنده باشد، در این حالت شما میتوانید هنگام ورز دادن، میتوانید از کمی آرد اضافی روی دستها و سطح کار استفاده کنید.
۹. نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
۱۰. روغن گیاهی: ۱ تا ۲ لیتر (برای سرخ کردن)
برای تهیه روکش دونات به این مواد نیاز دارید:
۱. شکر قنادی: ۲ لیوان (۲۴۰ گرم)، الک شده
۲. خامه سنگین، نصف و نصف یا شیر پرچرب: ۱/۳ لیوان (۸۰ میلیلیتر)
۳. عصاره وانیل خالص: ۱/۲ قاشق چایخوری
توجه کنید که دوناتها بهترین طعم خود را در روزی که درست میشوند دارند. اما میتوانید دوناتهای باقیمانده را در ظرف دربسته در دمای اتاق یا در یخچال برای یک یا دو روز دیگر نگهداری کنید.
طرز تهیه دونات خانگی با روکش لعاب
مرحله به مرحله یک دونات خوشمزه و پفکی درست میکنیم:
۱. مرحله اول: آماده کردن خمیر
شیر گرم، خمیر مایه و ۱ قاشق غذاخوری شکر را در کاسه بریزید و با همزن برقی هم بزنید. روی کاسه را کمی بپوشانید، طوری که هوا وارد آن شود و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند تا روی آن کف کند و حباب بزند. اگر همزن برقی ندارید، میتوانید این کار را در یک کاسه بزرگ انجام دهید. در مرحله بعد، خمیر را با یک قاشق چوبی یا کاردک سیلیکونی مخلوط کنید. این کار نیاز به کمی قدرت بازو دارد. همزن دستی نیز کار میکند، اما خمیر چسبنده بارها و بارها به تیغهها میچسبد. بنابراین مخلوط کردن با دست، قاشق چوبی یا کاردک سیلیکونی بهتر است.
بقیه شکر، تخممرغها، کره، وانیل، جوز هندی، نمک و ۲ لیوان آرد (حدود ۲۵۰ گرم) را اضافه کنید. همزن را روی سرعت کم قرار دهید و به مدت ۱ دقیقه دیگر هم بزنید. در صورت نیاز با یک کاردک سیلیکونی دیوارههای کاسه را تمیز کنید.
حالا باقی آرد را اضافه کرده و با سرعت متوسط همزن حدود ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا خمیر به صورت یکدست جمع شود و از دیوارههای کاسه جدا شود. اگر لازم بود، کمی بیشتر آرد اضافه کنید (۱ قاشق غذاخوری در هر بار) تا خمیر از دیوارههای کاسه جدا شود. اما مراقب باشید که بیش از حد آرد اضافه نکنید. شما به خمیری کمی چسبناک نیاز دارید.
سپس خمیر را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه کامل هم بزنید، همچنین میتوانید خمیر را روی سطحی که کمی آردپاشی کردهاید با دست ورز دهید. بعد از ورز دادن، خمیر باید همچنان کمی نرم باشد. با انگشتتان آن را فشار دهید، اگر به آرامی به حالت اولیه بازگشت، یعنی خمیر آماده است.
میتوانید برای اطمینان از ورز کافی، یک تکه کوچک از خمیر (تقریبا به اندازه یک توپ تنیس) را جدا کرده و به آرامی بکشید تا به اندازهای نازک شود که نور از آن عبور کند. اگر نور بدون پاره شدن خمیر عبور کرد، خمیر به اندازه کافی ورز داده شده و آماده است. در غیر این صورت، ورز دادن را ادامه دهید تا خمیر از این آزمون سربلند بیرون آید.
در نهایت باید یک کاسه بزرگ را کمی با روغن چرب کنید. خمیر را درون کاسه قرار دهید و آن را بچرخانید تا همه قسمتهای خمیر به روغن آغشته شود. سپس روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیر در محیطی گرم به مدت ۱.۵ تا ۲ ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود، استراحت کند.
وقتی خمیر آماده شد، با مشت آرام به آن ضربه بزنید تا هوای داخل آن خارج شود. خمیر را از کاسه بیرون آورده و روی سطحی که کمی آردپاشی کردهاید، قرار دهید. با وردنه خمیر را به ضخامت حدود ۱.۵ سانتیمتر پهن کنید. سپس با استفاده از یک قالب دونات به قطر ۷.۵ تا ۹ سانتیمتر، خمیر را قالب بزنید. باقیماندههای خمیر را دوباره جمع کرده و قالب بزنید. اگر قالب دونات ندارید، میتوانید از دو لیوان دایرهای بزرگ و کوچک استفاده کنید.
۱ یا ۲ سینی فر را با کاغذ روغنی یا زیرانداز سیلیکونی پوشانده و دوناتها و حلقههای کوچک را روی آنها قرار دهید. روی آنها را به آرامی بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا کمی پف کنند.
در یک قابلمه بزرگ و سنگین، روغن را ریخته و دماسنج روغن را به آن وصل کنید. شعله را روی حرارت متوسط روشن کنید و روغن را تا دمای ۱۹۱ درجه سانتیگراد گرم کنید. هر بار ۲ تا ۳ دونات را در روغن بیندازید و هر طرف را به مدت ۱ دقیقه سرخ کنید. با دقت آنها را با یک کفگیر فلزی سوراخدار یا قاشق فلزی سوراخدار بیرون بیاورید. اگر دمای روغن بیش از حد بالا رفت، شعله را کم کنید. مطمئن شوید که دمای روغن در ۱۹۱ درجه باقی بماند.
سپس دوناتهای سرخشده را روی توری قرار دهید. این کار را برای بقیه دوناتها نیز تکرار کنید، سپس شعله را خاموش کنید.
۲. مرحله دوم: تهیه روکش دونات
همه مواد روکش را با همزن دستی مخلوط کنید. هر دونات را همانطور که گرم است، در روکش فرو ببرید و هر دو طرف آن را به خوبی با لعاب بپوشانید. سپس دوناتها را روی توری قرار دهید تا لعاب اضافی روی سینی زیر توری بریزد. بعد از حدود ۲۰ دقیقه، روکش سفت میشود.
نکات مهم
۱. اگر میخواهید همیشه دونات آماده در یخچال فریزر داشته باشید، دستورالعملها را تا مرحله قبل از سرخ کردن پیش بروید و دوناتهای شکلگرفته را تا ۳ ماه در فریزر نگه دارید. روزی که قصد سرو کردن دارید، اجازه دهید دوناتها در دمای اتاق برای حدود ۴–۵ ساعت یخزدایی و استراحت کنند. سپس طبق دستور آنها را سرخ کنید. همچنین میتوانید دوناتهای سرخشده (بدون روکش) را نیز فریز کنید. پس از خنک شدن کامل، آنها را تا ۳ ماه فریز کنید. برای استفاده، در یخچال یا دمای اتاق یخزدایی کنید و سپس با مایکروویو گرم کرده و در روکش تازه فرو ببرید.
۲. اگر دوست دارید دوناتهای ریز درست کنید، حلقههای کوچک دونات را در روغن داغ بیندازید و هر طرف را حدود ۳۰ ثانیه سرخ کنید تا طلایی شوند.
۳. مقدار روغن به اندازه قابلمه شما بستگی دارد. باید روغن حدود یکسوم قابلمه را پر کند. 
یخچال فریزر دیپوینت
دیپوینت یکی از برندهای مطرح ایرانی است که با ارائه یخچال فریزرهای با کیفیت با فناوریهای مدرن در بازار لوازم خانگی فعالیت میکند. این یخچالها دارای طراحیهای شیک، مصرف انرژی کم و ویژگیهای پیشرفتهای مانند سیستم ضد برفک (نوفراست)، کنترل پنل لمسی، سیستم انجماد سریع و یخسازهای خودکار هستند. یکی از مدلهای محبوب این برند، یخچال فریزر دوقلوی Explore است که ظرفیت بالایی (حدود ۷۹۰ لیتر) دارد و برای خانوادههای پرجمعیت مناسب است. این مدل دارای یخساز اتوماتیک و سیستم جریان هوای چندگانه است که باعث توزیع یکنواخت سرما میشود.
ویژگیهای دیگر محصولات دیپوینت شامل آبسردکن، قفل کودک، و سیستم هشدار باز بودن درب است. همچنین، تمامی یخچالهای این برند دارای برچسب انرژی A+ هستند که نشاندهنده کارایی بالا و صرفهجویی در مصرف انرژی است.
جمعبندی
در این مقاله طرز تهیه دونات شکلاتی خوشمزه و پفکی را بصورت کامل توضیح دادیم، با این روشها میتوانید دوناتهای شکلاتی خوشمزه و پفکی تهیه کرده و برای مدت طولانی آنها را در یخچال فریزر نگهداری کنید. یک نکته مهم دیگر اینکه پس از خرید هر محصول دیپوینت، شما میتوانید با آساسرویس تماس بگیرید تا نصابان مجرب آن به صورت رایگان دستگاه شما را نصب کنند. علاوه بر این، در صورت بروز هرگونه مشکل فنی، تعمیرات و گارانتی محصولات دیپوینت نیز توسط این شرکت ارائه میشود.