جستجو
بازگشت به فهرست

چطور یک همبرگر حرفه‌ای و لذیذ درست کنیم؟

انتخاب گوشت مناسب برای همبرگر

مهمترین بخش برای درست کردن یک برگر حرفه‌ای، استفاده از گوشت مناسب است. در واقع نوع گوشت، میزان چربی و حتی نوع آسیاب گوشت هم مهم است.

اگر برایتان مقدور باشد که گوشت تازه را از یخچال فریزر خارج کرده و خودتان چرخ کنید بهتر است، در غیر این صورت می‌توانید گوشت چرخ شده بخرید. نکته مهمی که وجود دارد این است که رشته‌های گوشت بیرون آمده از چرخ گوشت هنوز خیلی در دل هم فرو نرفته باشند. پس اگر در خانه چرخ گوشت ندارید، از گوشتی که تازه چرخ شده استفاده کنید. همچنین بهتر است نسبت کامل چربی به گوشت ۲۰ به ۸۰ باشد.

چگونه برگرها را شکل دهیم؟

حالا که گوشت برگر مناسبی داریم، باید برگرهای خانگی‌مان را درست کنیم. به گوشت چرخ کرده نمک، فلفل و پودر سیر بزنید. مهم‌ترین نکته‌ این است که هرگز بیش از حد گوشت را ورز ندهید! فقط به اندازه‌ای گوشت را ورز و شکل دهید که برگر شکل بگیرد. بیشتر از این، برگر شما شروع به چگال شدن می‌کند و بعد از پخت لذیذ نخواهد بود.

گوشت چرخ‌کرده تازه را به تکه‌هایی به اندازه برگرهایی که می‌خواهید درست کنید تقسیم کنید. آن‌ها را به شکل دایره درآورید و سپس روی یک سطح صاف قرار داده و فشار می‌دهید.

دایره‌های شما باید بزرگ‌تر از نانی که قرار است روی آن سرو شوند، باشند چون برگر هنگام پخت کمی کوچک می‌شود. اگر برگرهای ضخیم‌تر را دوست دارید، انگشت شست خود را در مرکز برگر فشار دهید و یک سوراخ درست کنید، این کار به پخت یکنواخت‌تر مرکز برگر کمک می‌کند.

چگونه برگرها را بپزیم؟

توصیه می‌کنیم برای پخت همبرگرها روی اجاق گاز از یک تابه چدنی استفاده کنید که روی حرارت متوسط رو به بالا قرار گرفته است. شما می‌توانید روغن زیتون در تابه بریزید اما استفاده از روغن اجباری نیست. برگرهای ضخیم‌تر به حرارت پایین‌تری نیاز دارند زیرا برای مغزپخت شدن به زمان بیشتری نیاز دارند. توجه کنید که اگر حرارت شما بیش از حد بالا باشد، سطح بیرونی برگرهایتان قبل از مغزپخت شدن، می‌سوزند. همچنین برای داشتن برگرهای آبدار، هنگام پخت آن‌ها را فشار ندهید!!! با این کار برگرها سریع‌تر نمی‌پزند، بلکه تمام آب آن‌ها خارج شده و خشک می‌شوند.

برگرها را فقط یک بار بچرخانید و دیگر به آن‌ها دست نزنید و به آن‌ها زمان بدهید تا یک لایه برشته رویشان تشکیل شود. معمولا زمانی موقع برگرداندن برگرهاست که سطح بالایی شروع به بنفش شدن کرده باشد و آب روی آن جمع شود.

بعد از برگرداندن برگرها، پنیر را روی آن‌ها قرار دهید و چند دقیقه دیگر آن‌ها را بپزید. معمولاً پختن هر طرف ۳-۴ دقیقه طول می‌کشد. توجه کنید که شما می‌توانید برگرهای خود را روی گریل زغالی نیز بپزید.

انتخاب بهترین نان‌ برای برگر

می‌توانید برگر خود را با هر نانی که می‌خواهید سرو کنید. اما توجه داشته باشید که نانی که انتخاب می‌کنید تفاوت مهمی در طعم برگر شما ایجاد می‌کند. نان‌های بروچه (Brioche) به‌طور قابل توجهی مورد برگر را خوشمزه می‌کنند. نان برگر باید سبک و نرم باشد.

انتخاب تاپینگ‌های برگر

یک همبرگر عالی به تاپینگ‌های خوشمزه نیز نیاز دارد تا بتواند به طور کامل پتانسیل طعم لذیذ خود را نشان دهد. تاپینگ‌های یک برگر کلاسیک شامل مواد ساده‌ای مانند کاهو، پیاز تازه، گوجه‌فرنگی و خیارشور هستند. با این حال، اگر هوس چیزی جدید و خوش‌طعمی کرده‌اید، می‌توانید از مواد زیر استفاده کنید.

  • پیاز کریسپی
  • پیاز کاراملی
  • سس برگر تند و شیرین
  • سس قارچ خامه‌ای
  • خیارشور
  • گوجه
  • طرز تهیه پیاز کاراملی

    مواد لازم:

    پیاز: ۳ تا ۴ عدد بزرگ (پیاز زرد یا سفید)

    کره: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

    روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

    نمک: به مقدار لازم

    شکر: ۱ قاشق چای‌خوری

    سرکه بالزامیک یا آب‌لیمو: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

    طرز تهیه:

    پیازها را پوست کنده و به صورت حلقه‌های نازک برش دهید و حلقه‌ها را از هم جدا کنید. یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط گرم کنید. کره و روغن زیتون را در تابه بریزید و صبر کنید تا کره ذوب شود. سپس حلقه‌های پیاز را در تابه بریزید و هم بزنید تا همه پیازها به کره و روغن آغشته شوند.

    حرارت را به متوسط کاهش دهید و پیازها را به آرامی بپزید. هر چند دقیقه یکبار آن‌ها را هم بزنید تا پیازها به طور یکنواخت پخته شوند. اگر پیازها خشک شدند به آن‌ها چند قطره آب یا سرکه بالزامیک اضافه کنید. این فرآیند ممکن است حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول بکشد.

    در حین پخت می‌توانید شکر و نمک را به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید. شکر به کاراملی شدن پیازها کمک می‌کند و طعم شیرینی ملایمی به آن‌ها می‌دهد. وقتی پیازها به رنگ طلایی و کاراملی رسیدند، حرارت را خاموش کنید و پیازها را از تابه بردارید.

    طرز تهیه پیاز کریسپی

    مواد لازم:

    پیاز: ۲ عدد بزرگ (پیاز سفید یا زرد)

    آرد: ۱ فنجان

    پودر ذرت: ۱/۲ فنجان

    نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

    پودر فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

    پودر پاپریکا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

    پودر سیر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

    شیر یا باترمیلک: ۱ فنجان

    روغن سرخ کردن: به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    پیازها را پوست کنده و به صورت حلقه‌های نازک برش دهید. حلقه‌ها را از هم جدا کنید و در یک کاسه بزرگ قرار دهید. اگر دوست دارید، می‌توانید پیازها را در باترمیلک یا شیر برای ۱۰-۱۵ دقیقه خیسانده تا نرم شوند و طعم بهتری بگیرند. سپس در یک کاسه بزرگ، آرد، پودر ذرت، نمک، پودر فلفل سیاه، پودر پاپریکا و پودر سیر را با هم مخلوط کنید.

    پیازهای خیسانده شده را از شیر یا باترمیلک بیرون بیاورید و تکان دهید تا مایع اضافی آن‌ها جدا شود. سپس آن‌ها را در مخلوط آرد قرار دهید و خوب تکان دهید تا همه حلقه‌های پیاز به طور یکنواخت با آرد پوشانده شوند.

  • روغن را در یک تابه عمیق داغ کنید و حلقه‌های پیاز را به تعداد کم در روغن داغ قرار دهید و سرخ کنید تا طلایی و کریسپی شوند. این کار معمولا حدود ۲-۳ دقیقه طول می‌کشد. مراقب باشید که پیازها را زیادی در روغن قرار ندهید که سوخته یا پوک شوند و به هم بچسبند.

    حلقه‌های پیاز کریسپی را با یک قاشق سوراخ‌دار از روغن بیرون بیاورید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود و در نهایت آن‌ها را روی برگر خود قرار دهید.

    طرز تهیه سس قارچ خامه‌ای

    مواد لازم:

    قارچ: ۲۵۰ گرم

    کره: ۲ قاشق غذاخوری

    روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

    پیاز: ۱ عدد کوچک (ریز خرد شده)

    سیر: ۲ حبه (ریز خرد شده)

    آرد: ۱ قاشق غذاخوری

    خامه: ۱ فنجان

    شیر: ۱/۲ فنجان

    نمک و فلفل: به مقدار لازم

    جوز هندی: ۱/۴ قاشق چای‌خوری (اختیاری)

    جعفری خرد شده: برای تزئین (اختیاری)

    طرز تهیه:

    قارچ‌ها را بشویید و به صورت ورقه‌های نازک برش دهید. کره و روغن زیتون را در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط ذوب کنید و پیاز خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۵-۷ دقیقه آن‌ها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سیر خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱-۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

    قارچ‌های برش‌خورده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها تبخیر شده و قارچ‌ها طلایی و نرم شوند. سپس آرد را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا با قارچ‌ها مخلوط شود. به مدت ۱-۲ دقیقه آرد و قارچ‌ها را تفت دهید تا طعم خامی آرد از بین برود.

    خامه و شیر را به تدریج به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود. حرارت را کاهش دهید و سس را به آرامی به مدت ۵-۷ دقیقه بپزید تا غلیظ شود. اگر سس خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی شیر به آن اضافه کنید تا به قوام دلخواه برسد. در نهایت نمک، فلفل و جوز هندی را به سس اضافه کنید و هم بزنید و از روی اجاق بردارید.

    اسمبل کردن برگرها

    نان‌هایتان را کمی به کره آغشته کرده و تُست کنید. تُست کردن داخل نان بافت و طعم را به طور قابل توجهی بهتر می‌کند. پس از تست شدن نان‌ها داخل یکی از آن‌ها را سس بزنید و یک برگر روی آن قرار دهید، سپس موادی که دارید را روی برگر بریزید، این مواد می‌توانند، کاهو، گوجه، سس قارچ یا یکی از مدل‌های پیاز باشند. در نهایت نیز نان بعدی را روی همبرگر قرار داده و سرو کنید.

    نگهداری همبرگر خانگی در یخچال و فریزر

    همبرگرهای پخته شده را می‌توانید برای ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید، اما حتما باید آن‌ها را در یک ظرف دربسته یا بسته‌بندی شده با پوشش پلاستیکی قرار دهید تا خشک نشوند. همچنین برگرهای پخته شده را می‌توانید ۲ تا ۳ ماه در فریزر قرار دهید.

    جمع‌بندی

     چطور یک همبرگر حرفه‌ای و لذیذ درست کنیم؟ در این مقاله تک تک مراحلی که باید برای تهیه یک برگر خوشمزه و رستورانی بروید را آموزش دادیم. نکاتی مانند انتخاب گوشت و نان مناسب و طرز پخت و تاپینگ‌های خوشمزه را مرور کردیم و امیدواریم این آموزش برای شما کاربردی باشد و راضی باشید. توجه کنید که اگر یخچال دیپوینت داشته باشید، مواد غذایی شما برای مدت طولانی سالم و تازه باقی می‌مانند. همچنین مجموعه آسا سرویس خدماتی مانند نصب، تعمیر و سرویس لوازم خانگی شما را انجام می‌دهند.

نظرات
یک نظر بنویسید نزدیک