
روزهایی میرسد که یخچال خانه بیشتر از هرچیزی، شبیه یک کمد شلوغ و بهم ریخته است. در میان این بازار مکاره بعضی از ظرفهای غذا مدتها یک گوشه میمانند و آخر سر هم با بوی بد فساد و ماندگی باید آنها را مستقیم درون سطل زباله انداخت. البته میدانیم وقتی طبقههای یخچال لب تا لب پر شده و درب یخچال هم بعد از دو دقیقه باز ماندن شروع میکند به بوق زدن، آدم ترجیح میدهد همه چیز را به همان صورت تحمل کند.
ما در این محتوا از دیپوینت، قصد داریم به شما ترفندهایی برای جلوگیری از شلوغ شدن یخچال یا مرتب کردن آن را در 10 دقیقه یاد بدهیم. به این ترتیب میتوانید دور ریز غذاهای مانده را برای همیشه فراموش کنید. با کمک این مقاله تنها 10 دقیقه تا مرتب شدن یک یخچال شلوغ فاصله دارید، پس با ما همراه باشید.
اصول مرتب کردن یخچال
اصول مرتب کردن یخچال به مجموعهای از قواعد و راهنماییها اشاره دارد که به شما کمک میکند یخچال خود را بهینه مدیریت کرده و مواد خوراکی را به درستی ذخیره کنید. این اصول به بهبود سازماندهی داخل یخچال و کاهش هدررفت غذا و نوشیدنیها کمک میکنند. در ادامه به توضیح اصول مرتب کردن یخچال دیپوینت میپردازیم:
۱. دستهبندی مواد
مواد را بر اساس نوعشان دستهبندی کنید، مثلاً مواد خوراکی، نوشیدنیها، سبزیجات، مواد پخت و پز، فرآوردههای لبنی، محصولات گوشتی و...
۲. تاریخ انقضا
دورهی منقضی شدهی مواد را به دقت بررسی کنید و آنها را دور بیاندازید تا از مصرف مواد ناسالم جلوگیری شود.
۳. اولویت مصرف
موادی که به سرعت باید مصرف شوند (مانند مواد پرانرژی یا سبزیجات تازه) را در دسترس و در جلوی یخچال قرار دهید.
۴. استفاده از ظروف مناسب
از ظروف با درپوش، کانتینرها و کیسههای نگهدارنده برای مواد استفاده کنید.
۵. منظمسازی قفسهها
قفسههای یخچال را برای مواد مشابه تعبیه کنید، مثلاً یک قفسه برای محصولات لبنی، دیگری برای مواد خوراکی و...
۶. جلوگیری از ترکیدن
مواد مایع را در ظرفی با درپوش قرار دهید تا از ترکیدن و نشت زدن آنها جلوگیری کنید.
۷. برچسبگذاری
مواد را با برچسبهای تاریخ و نوع مواد برچسبگذاری کنید تا تشخیص آسانتری داشته باشید.
۸. شیشههای شفاف
از ظروف شیشهای شفاف برای موادی که باید دیده شوند (مثل سبزیجات و میوهها) استفاده کنید.
۹. مواد حساس به دما
مواد حساس به دما را در قسمتهای خنکتر یخچال (مثل قسمت زیرین) قرار دهید.
۱۰. پاکیزگی مداوم
یخچال را به طور منظم تمیز کنید تا از بوی نامطبوع و رشد باکتریها جلوگیری کنید.
روش مرتب کردن یخچال
روش مرتب کردن یخچال به انجام عملیات مرتبسازی و ترتیب دادن مواد داخل یخچال به گونهای که فضا بهینه استفاده شود و مواد به درستی نگهداری شوند، اشاره دارد. در ادامه به توضیح روش مرتب کردن یخچال میپردازیم:
۱- یخچال را از پریز برق بکشید و محتویات آن را خالی کنید
هنگام تمیز کردن یا مرتب کردن یخچال فریزر، ابتدا باید به دلایل امنیتی آن را از پریز برق جدا کنید. سپس پارچه یا آبگیر را روی کانتر یا کابینت آشپزخانه بگذارید و تمام محتویات داخل یخچال از خوراکیها، میوه و نوشیدنیها را بر روی آن بچینید. ممکن است مرتب کردن یخچال زمانبر باشد، بنابراین بهتر است موادی که فاسد شدنشان احتمال دارد را به افراد دیگر بسپارید تا بعد از اتمام کار آنها را دوباره داخل یخچال بگذارید.
۲- مواد غذایی تاریخ گذشته و کپک زده را دور بریزید
این مرحله مهمترین قدم در مرتب کردن یخچال، برای حفظ سلامت شما و خانوادهتان است. بعد از انتقال محتویات یخچال به کابینت یا کانتر آشپزخانه، باید مواد خوراکی، نوشیدنیها، و سسها را بررسی کنید. موادی که بوی نامطبوع گرفتهاند یا فاسد شدهاند را دور بریزید. نوشیدنیهایی که مدتهاست درب یخچال را اشغال کرده اما از آنها استفاده نکردهاید را کنار بگذارید. همچنین، تاریخ مصرف موادی مانند تخم مرغ، گوشت، شیر و ... را بررسی کنید تا از سلامتی آنها اطمینان حاصل کنید. مواردی که رب کپک زده یا کنسروهای فاسد شده دارید، مستقیماً در سطل زباله دور بریزید.
۳- قفسه ها را پاک کرده و داخل یخچال را ضدعفونی کنید
مرتب کردن یخچال بدون پاک کردن لک مواد خوراکی به جا مانده روی قفسهها و کنارههای یخچال کاری عبث و بیهوده است. بنابراین، برای شروع این فرآیند، بهتر است از ابتدا فضای داخل کابین یخچال را پاک کنید. برای انجام این کار، از اسفنج، دستمال حولهای، دستکش، پارچه تمیز، اسپری ضد عفونی کننده و مایع ظرفشویی استفاده کنید تا هر نوع آلودگی و کثیفی را از داخل یخچال پاک کنید. برای شستشوی جا میوهای میتوانید آن را داخل سینک قرار داده و با مایع ظرفشویی تمیز کرد، سپس در گوشهای به حالت بر عکس بگذارید تا آب آن خشک شود.
برای شستشوی قفسهها که معمولا به سختی داخل سینک جا میگیرند، ابتدا با یک دستمال مرطوب روی میلهها و اطراف آنها خیس کنید. سپس ترکیب یک فنجان آمونیاک و پنج فنجان آب (آمونیاک را در آب گرم حل کنید) را برای شستشوی قفسهها استفاده کنید.
همچنین، برای پاک کردن دیوارهها و طبقات جداشدنی یخچال، میتوانید از ترکیبهای طبیعی مانند مخلوطی از جوش شیرین و آب گرم یا محلولی از سرکه سیب و آب گرم استفاده کنید. پس از شستشو، به کمک دستمال یا پارچه حولهای سطح داخلی کابین یخچال را خشک کنید و در نهایت، درب یخچال را باز بگذارید تا رطوبت و بوی مواد شوینده از بین برود.
درزهای لاستیک درب و خروجی تخلیه یخچال اغلب در تمیز کردن یخچال دست نخورده میمانند. اما تمیزی این بخشها میتواند به طور قابل توجهی بر کارکرد یخچال و تمیزی آن اثرگذار باشد. برای تمیز کردن درزهای لاستیکی درب یخچال، میتوانید از محلول سرکه و آب استفاده کنید. پارچه تمیز را در این محلول آغشته کرده و آرامآرام درزهای درب را پاک کنید تا هرگونه آلودگی و کثیفی از بین برود. سپس با یک پارچه تمیز و خشک، درزها را دوباره پاک کنید تا رطوبت به خوبی خشک شود.
۴- مواد خوراکی و نوشیدنی ها را دسته بندی و تفکیک کنید
در مرحله مرتب کردن یخچال، تفکیک و دستهبندی مواد غذایی از اهمیت بسزایی برخوردار است. میتوانید از انواع ظروف شیشهای یا پلاستیکی با و بدون درب، شلفهای مخصوص نگهداری مواد غذایی، سبد، و ارگانایزرها بهره ببرید تا مواد را به آسانی تفکیک کنید.
مزایای این تفکیک شامل دسترسی آسانتر به مواد مورد نیاز هر بار باز و بسته کردن درب یخچال و نظم در مخزن غذایی است. اقلام را بر اساس نوع و تاریخ انقضا مرتب کنید. همچنین، از برچسبها جهت نوشتن تاریخ و اطلاعات اقلام استفاده کنید. سبزیجات و میوهها را در سبدهای مخصوص مرتب کنید و مواد خوراکی با تاریخ انقضا نزدیک را در ظروف قرار دهید. همچنین، از ظروف شیشهای با درب برای نگهداری کیک، الویه و دسرها استفاده کنید.
۵- همه مواد و خوراکیها را به شکلی مرتب و متناسب با نیاز خود بچینید
در مرحله نهایی پاکسازی و مرتب کردن یخچال، مواد خوراکی، نوشیدنیها و سبزیجات باید به ترتیب مشخص در داخل کابین یخچال قرار گیرند. این مراحل عبارتند از:
- اطمینان از خشک شدن محفظه داخل یخچال پس از پاکسازی.
- روشن کردن یخچال.
- چیدن نوشیدنیها به صورت منظم در قسمت درب یخچال.
- ترتیب منظم تخممرغها در محفظه مخصوص نگهداری آنها.مواد غذایی و خوراکیها که در جعبهها، شلف و سبدها قرار داشتند، بر اساس دسته بندی و اولویت مصرف، در هر طبقه از انتهای دیواره یخچال تا جلوی آن قرار داده شوند.
- مواد غذایی با تاریخ انقضای کم را در قسمتهای بالایی و جلویی یخچال قرار داده شوند.
- توجه به مدت زمان نگهداری پس مانده غذا در یخچال که باید بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت باشد. پس از این مدت احتمال فساد غذا و اشاعه باکتری افزایش مییابد.
- جهت ساماندهی موادی مانند نوشیدنیها، غذاهای آماده، ماست و پنیر، بهتر است آنها را در قسمت بالایی یخچال قرار داد.
- میوهها و سبزیجات را در بسته بندی مناسب نگهدارید و بهتر است از قرار دادن میوهها در طبقات پایینی خودداری کنید.
قبل از گذاشتن میوهها در یخچال، آنها را بشویید و خشک کنید تا از پلاسیدگی و فاسد شدن جلوگیری شود. همچنین میتوانید از حولههای کاغذی جاذب رطوبت استفاده کنید تا از کپک زدن میوهها با رطوبت بالا جلوگیری کنید.
در طراحی یخچالهای هوشمند و مدرن امروزی، چیدمان قفسهها، کشوها و … به شکلی بسیار بهینهتر و کاربردیتر صورت گرفته است، در نتیجه نیاز چندانی به جابهجایی طبقات و قفسهها ندارید، بنابراین اگر قصد خرید یخچالی مدرن و هوشمند از برندی معتبر، همچون دیپوینت را دارید بهتر است علاوه بر رعایت نکات موجود در راهنمای خرید یخچال دیپوینت به نحوه چیدمان قفسهها و طبقات، کشوها و قابلیت تغییر آنها نیز توجه داشته باشید.
اگر قصد خرید یکی از یخچالهای دیپوینت را دارید ولی نمیدانید کدام مدل مناسب هزینه و نیاز شماست، می توانید به متخصصین و مشاورین مجرب تیم آسا سرویس مراجعه کنید.
جمع بندی
مرتب کردن یک یخچال شلوغ از اهمیت زیادی برخوردار است. این کار به شما کمک میکند مواد خوراکی را بهینه مدیریت کنید و هدررفت غذا و نوشیدنی را کاهش دهید. همچنین، این کار باعث صرفهجویی در زمان و انرژی نیز میشود زیرا شما مواد را به سرعت و به راحتی پیدا میکنید.